Club Brugge en Diegem Sport kondigen samenwerking aan

© Belga

Club Brugge en derdeklasser Diegem Sport gaan op sportief vlak structureel samenwerken.

Diegem staat bekend om zijn uitstekende jeugdopleiding en kreeg daarvoor ook de Foot Pass Award 2013. Onder anderen Nabil Dirar en Yannick Ferreira Carrasco genoten hun opleiding bij de club. Club Brugge zegt zich bewust te zijn van het vele talent in het Brusselse en Vlaams-Brabant en hoopt via de samenwerking jongeren aan te trekken.

Concreet houdt de samenwerking in dat beide clubs onder meer de scoutingsapparaten op elkaar zullen afstemmen en talentendagen organiseren met als doel de betere spelers uit de ruime regio aan te trekken en verder op te leiden.

Daarnaast is het de bedoeling dat aanstormende talenten van Club Brugge kunnen ingepast worden in de A-kern van Diegem.

Samen sterk

“Samen zijn we sterker dan elk apart”, onderstreepte Guy Van Weyenberge, al zeventien jaar voorzitter van Diegem Sport, dat aan zijn elfde seizoen in derde klasse begint. “Dat we dit kunnen met een kern die voor 50 procent uit eigen jeugd bestaat is helemaal uniek, zeker op dit niveau. Wij staan voluit achter onze manier van werken. Dat een topclub als Club Brugge, toch het populairste team van België, onze werking erkent en met ons wil samenwerken maakt ons ontzettend trots.”

“Club Brugge was op zoek naar voelsprieten in deze regio”, legt Pascal De Maesschalck, Hoofd Jeugdopleidingen van Club Brugge, uit. “Wij zijn er van overtuigd dat hier bijzonder veel talent zit waar wij vandaag niet altijd een duidelijk zicht op hebben. Dat we dit nu kunnen optimaliseren via een samenwerking met Diegem, dat bekendstaat om zijn uitstekende werking, stemt ons alleen maar tevreden.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier