Club Brugge gaat nieuw stadion zelf bouwen en betalen

© A&E Architecten

Cercle Brugge blijft spelen in het Jan Breydelstadion, waar de capaciteit wordt gereduceerd.

Nieuwe wending in het Brugse stadiondossier: Club Brugge gaat het nieuwe stadion en bijhorend winkelcomplex in het Chartreusegebied zelf financieren en bouwen. Cercle Brugge blijft spelen in het Jan Breydelstadion, waar de capaciteit wordt gereduceerd.

Het Brugse schepencollege staat constructief tegenover dit voorstel, dat door beide Brugse voetbalploegen naar voor is gebracht.

“Eén stadion voor beide ploegen paste niet in de respectievelijke toekomstplannen van de twee sportverenigingen”, zegt voorzitter Bart Verhaeghe van Club Brugge. “Club Brugge zal nu zelf bouwen en exploiteren. Het nieuw stadion kan zo een belangrijke hefboom worden in de groeiplannen van blauw-zwart.”

Voorzitter Frans Schotte van Cercle Brugge vindt het nieuw voorstel meer haalbaar voor zijn club. “Het is ook een optie die rekening houdt met de sfeer binnen onze vereniging vandaag en morgen. Cercle Brugge was geen vragende partij om het Jan Breydelstadion te verlaten.”

Het alternatieve stadiondossier zal nu verder worden verfijnd. Volgens burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) moeten er nog heel wat administratieve stappen worden gezet voor de bouwwerken kunnen starten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier