Club Brugge in 4e voorronde tegen Grasshopper, Lokeren ontmoet Hull City

Club Brugge neemt het in de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal op tegen het Zwitserse Grasshopper Club Zürich. © BelgaImage

Club Brugge neemt het in de vierde en laatste voorronde van de Europa League voetbal op tegen het Zwitserse Grasshopper Club Zürich. Bekerwinnaar Lokeren botst op het Engelse Hull City.

Club was reekshoofd en ontliep zo toppers als Inter Milaan, Tottenham en PSV. De Zwitserse vicekampioen Grasshopper komt uit de voorrondes van de Champions League, waarin het werd uitgeschakeld door het Franse Lille. De andere mogelijke opponenten van de West-Vlamingen waren Stjarnan (IJs), Midtjylland (Den), Rijeka (Kro), Zorya Luhansk (Oek) en Krasnodar (Rus).

Lokeren was als bekerwinnaar vrij in de tweede en derde voorronde, maar was geen reekshoofd voor de play-offs. Met Hull kwam de verliezende finalist van de FA Cup van vorig seizoen uit de bus. De Tigers eindigden vorig seizoen als zestiende in de Premier League. De Waaslanders hadden ook Dynamo Moskou (Rus), Torino (Ita), Legia Warschau (Pol) of Olympique Lyon (Fra) kunnen treffen, met Hull kwam dus een op papier iets minder sterke opponent uit de bus.

De heenwedstrijden van de vierde en laatste voorronde worden op 21 augustus gespeeld, de terugmatchen zijn voor een week later (28/08). Club begint op verplaatsing, Lokeren start thuis. De winnaars van de vierde voorronde mogen naar de groepsfase, de verliezers zijn Europees uitgeschakeld.

Club en Lokeren zijn de enige twee Belgische teams nog actief in de Europa League, Zulte Waregem werd uitgeschakeld door het Wit-Russische Soligorsk.