Club Brugge leider in groep B na 0-4 zege in Kopenhagen.

Club Brugge viert zijn overwinning in Kopenhagen. © Belga

Club Brugge heeft op de vierde speeldag van de Europa League een goede zaak gedaan in Groep B.

De West-Vlamingen gingen met stevige 0-4 cijfers winnen bij FC Kopenhagen. Bij de rust was het 0-3. Voor Lior Refaelov was er een hoofdrol weggelegd, hij scoorde een loepzuivere hattrick.

De Bruggelingen startten met De fauw op de linksachter, nadat Laurens De Bock ziek moest afhaken. Steve De Ridder startte in de basis bij de Denen. Hij zag Club Brugge meteen goed uit de startblokken schieten. Al na zes minuten opende Lior Refaelov de score. Blauwzwart greep de tegenstander meteen naar de keel. Op het half uur legde De Sutter de bal goed af met het hoofd, Refaelov schoot raak in het dak van doel. Recupereren zat er niet in de voor de Denen. Amper vijf minuten later strafte dezelfde Refaelov balverlies af en trapte hij fraai – met de buitenkant van de rechtervoet – de bal in de verste hoek binnen. Een aangeslagen Kopenhagen verwezenlijkte niets meer.

In de tweede helft wou Club Brugge vooral controleren en loeren op de counter. Eén keer eindigde dat succesvol. Op het uur glipte de ingevallen Nicolas Castillo door de buitenspelval. Hij bediende de mee opgerukte Ruud Vormer, die met de 0-4 de wedstrijd volledig monddood maakte. De Denen probeerden nog een eer redder te maken, maar verder dan een schotje van De Ridder raakten ze niet.

In de andere wedstrijd in groep B won het Finse HJK Helsinki verrassend met 2-1 van het Italiaanse Torino, waar Jean-François Gillet op de bank zat. Een gouden zaak voor Club Brugge, dat zo over Torino naar de leidersplaats wipt, met acht punten. De Italianen volgen met één puntje minder. Kopenhagen blijft op vier punten, Helsinki heeft er nu drie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier