Club Brugge loot AEK Athene in play-offs Europa League

© reuters

Blauw-zwart moet voorbij AEK Athene om deel te nemen aan de groepsfase van de Europa League, nadat ze eerder deze week door Basaksehir werden uitgeschakeld in de Championes League.

AEK Athene eindigde vorig jaar als vierde in de Griekse competitie. De Griekse club telt met Viktor Klonaridis (ex-Moeskroen) een halve landgenoot in zijn selectie. Ook Astrit Ajdarevic (ex-Standard) staat er op de loonlijst. De Grieken werden in de derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door CSKA Moskou. Voor Club Brugge vormen de Grieken het laatste obstakel op weg naar de Europa League.

De heenmatch wordt op 17 augustus afgewerkt in het Jan Breydelstadion. Op 24 augustus, na de terugmatch, weten we welke van de twee ploegen zal aantreden in de Europa League.

AA Gent en KV Oostende werden donderdag al uitgeschakeld in de Europa League door respectievelijk het Oostenrijkse Altach en het Franse Olympique Marseille. Er zal dit seizoen dus geen Europees voetbal meer te zien zijn in Gent en aan de Belgische kust.

Zulte Waregem wist zich vorig seizoen al rechtsreeks te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League door de Beker van België te winnen tegen Oostende. Als Club Brugge het haalt van Athene zijn het de enige twee clubs die België vertegenwoordigen in de Europa League.