Club Brugge pikt kritiek Karel Geraerts niet

© Imageglobe/Vincent Van Doornick

Algemeen manager Vincent Mannaert stelt zich openlijk de vraag of Geraerts nog wel een toekomst heeft bij de club.

De kritiek van Club Bruggemiddenvelder Karel Geraerts op het nieuwe ‘personal performance centre’ is bij het clubbestuur in het verkeerde keelgat geschoten. Algemeen manager Vincent Mannaert stelt zich openlijk de vraag of Geraerts nog wel een toekomst heeft bij de club.

Het ‘personal performance centre’ is een samenwerking tussen het bestuur van Club Brugge en de universiteit van Leuven. Het project is bedoeld om de individuele prestaties van spelers te verbeteren en past bij de veranderingen die de club doorvoert in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Maar Geraerts uitte zondagavond na de wedstrijd tegen AA Gent scherpe kritiek op het project. “We moeten Engels spreken en onze vrouwen moeten kooklessen volgen”, zei hij. “En dat hebben we jammer genoeg via de pers moeten vernemen. Opnieuw wordt de rust in de ploeg verstoord en deze keer van binnenuit”.

“Dit is onbegrijpelijk, ongepast en onprofessioneel”, reageert algemeen manager Vincent Mannaert dinsdag in de Coreliokranten. “Op maandagochtend heb ik de speler dan ook duidelijk verteld wat ik ervan vond.”

“Ook inhoudelijk heb ik hier zware bedenkingen bij. Als een speler vraagtekens plaatst bij een systeem dat er louter op gericht is om de omkadering en de individuele begeleiding te verbeteren, dan heb ik op mijn beurt vragen bij die speler in kwestie”.

Geraerts wordt zeker gesanctioneerd voor zijn uitlating, maar het ziet er ook naar uit dat hij op zoek kan naar een nieuwe club. Mannaert: “Hij krijgt een boete. Verder kan men zich afvragen of hij nog wel past binnen ons verhaal.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier