Club Brugge trekt oudgedienden aan

© Belga

Club Brugge heeft dinsdag het nieuwe managementteam en de technische staf voorgesteld. Die laatste wordt uitgebreid met verschillende oudgedienden.

Club Brugge heeft dinsdag het nieuwe managementteam en de technische staf voorgesteld. Die laatste wordt uitgebreid met verschillende oudgedienden.

Philippe Clement, momenteel nog rots in de branding bij Germinal Beerschot, hangt eind dit seizoen de schoenen aan de haak en wordt beloftencoach en trainer van de verdedigers van Club Brugge. De Deense voormalige goaltjesdief Kenneth Brylle zal de spitsen onder handen nemen en Stephane Van der Heyden, momenteel nog assistent-trainer bij Lokeren, de middenvelders.

Hoofdscout Raymond Mommens wordt bijgestaan door de vaste scouts Henk Houwaart, Brylle en Van der Heyden. Als netwerkscouts werden de oud-spelers Paul Okon (Azië en Oceanië), Mario Stanic (Midden-Europa), Rune Lange (Scandinavië) en Anders Nielsen (Scandinavië) aangetrokken.

Management
Het managementteam komt onder leiding van Vincent Mannaert, die overkomt van Zulte-Waregem en een maand eerder dan gepland aan zijn taak begint.

Jesse De Preter wordt de rechterhand van Mannaert en zal de juridische dossiers voor zich nemen. Verder bestaat het team uit financieel manager Veroniek Degrande, sportmanager Henk Mariman, commercieel manager Patrick Orlans en communicatiemanager Wim De Meyer. Zij krijgen verscheidene medewerkers.

De nieuwe structuur zou niet meer kosten dan de werking in het verleden. “De investeringen die we doen, hebben als doel te oogsten in de toekomst”, zei voorzitter Bart Verhaeghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier