Club Brugge uitgeschakeld in de Europa League

© Belga

Club Brugge heeft zich niet kunnen plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. Blauwzwart speelde in de terugmatch tegen Wroclaw 3-3 gelijk (rust: 0-1).

Club had de heenmatch met 1-0 verloren.

Voor Club komt de uitschakeling als een harde klap. Het bestuur had vooraf aangegeven dat kwalificatie tegen Wroclaw “de enige optie” was. Het is al van 2004 – toen Club in de derde voorronde van de Champions League werd uitgeschakeld door het Oekraïnse Shaktar Donetsk – geleden dat de West-Vlamingen zich niet plaatsten voor een Europees toernooi.

Vroege treffer

Al in de 9e minuut dook Waldemar Sobota, op de rechterflank bij Wroclaw, in de rug van Laurens De Bock. Oog in oog met Club-doelman Matthew Ryan miste hij niet. In minuut 59 bracht Lior Refaelov de Bruggelingen op 1-1.

Bij Club Brugge gingen spelers en staf er plots weer in geloven, ware het niet dat Marco Paixao amper 1 minuut later al de 1-2 in doel werkte. Een kwartier voor tijd rukte uitblinker Sobota opnieuw op met de bal aan de voet. Ryan kwam ver uit zijn doel en werd makkelijk omspeeld, waarna de Pool de bal mooi in doel deponeerde: 1-3.

Eerste goal van De Sutter voor Club

Met een welgemikte kopbal van verdediger Oscar Duarte (79e) en het eerste officiële doelpunt van Tom De Sutter in loondienst van Club Brugge (89e) kon Club in de slotfase nog terugkomen tot 3-3. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier