Club en Anderlecht ontkennen gesprekken over Vargas

© Belga

Club Brugge ontkent dat het met Anderlecht onderhandelt over een transfer van Ronald Vargas. “Wij hebben nog niets gehoord van Anderlecht”, zegt Club Brugge. “Club vraagt 5 miljoen euro. Dan interesseert Vargas ons niet”, aldus Herman Van Holsbeeck.

Het enige contact tot dusver tussen beide clubs was een kort telefoongesprek vorige week tussen Vincent Mannaert, general manager van Club Brugge, en zijn Brusselse collega Herman Van Holsbeeck. Van Holsbeeck gaf toe in dat gesprek dat Vargas hem was aangeboden door zijn makelaars Dirk De Vriese en Querin Likei.

“Ik heb Vincent gezegd dat die speler ons interesseert”, bevestigt Van Holsbeeck tegenover Sport/Voetbalmagazine. “Toen ik vroeg wat hij kostte, was het antwoord: 5 miljoen euro. Dan interesseert hij ons niet meer. Zeker gezien zijn blessure. Vargas is pas vanaf een bepaald bedrag bespreekbaar voor ons. Welk bedrag dat is, hou ik voor mij.”

Tussen Club en de makelaars van Vargas kwam het vorige maand tot een vertrouwensbreuk naar aanleiding van zijn contractverlenging. Toen de speler en zijn vader alleen werden ontvangen op het kasteel van Clubvoorzitter Bart Verhaeghe, zette dat kwaad bloed bij zijn makelaars. Zij voelden zich gepasseerd.

Zowel bij Club als in de entourage van Vargas valt te horen dat de speler steeds onredelijker financiële eisen stelt. Het vermoeden wint veld dat hij iets achter de hand houdt en aanstuurt op een vertrek. Querin Likei bracht Club er inmiddels van op de hoogte dat hij met vader Vargas advies inwon over de wet van 78. Dat zou zijn gebeurd bij de Luikse advocaat Luc Misson.

De wet van 78 laat toe dat een speler zijn lopende contract voor een prikje afkoopt. Van Holsbeeck: “Zijn makelaars bellen mij constant, maar ik ben duidelijk: Anderlecht zal nooit een speler aanrekken die de wet van 78 gebruikt. Tweehonderd procent zeker. Als hij die wet gebruikt, zal het voor een buitenlandse transfer zijn.”

Club verwacht Vargas tot nader order terug in Brugge op 17 juni voor een controle van zijn geopereerde knie. In het gunstigste geval is hij in de herfst weer fit. “Ons uitgangspunt is nog altijd een contractverlenging met Ronald aan te gaan, maar de wil daartoe moet wel van beide kanten komen”, aldus Vincent Mannaert. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier