Colombia gaat door na zoutloze Japan-Griekenland (0-0)

Japan-Griekenland: slaapverwekkende vertoning. © REUTERS

Japan en Griekenland speelden in Natal 0-0 gelijk en wie daarvoor opbleef, was goed gek. Zeker is nu wel dat Colombia vanuit groep C doorstoot naard e achtste finales van het WK.

Zowel voor Japan als Griekenland is het het eerste punt binnen op het WK. Japan leed op de eerste speeldag een 2-1 nederlaag tegen Ivoorkust, Griekenland ging met 3-0 de boot in tegen Colombia. In Natal deelden ze de punten.

Flauwe vertoning

Beide landen konden diue punten dus goed gebruiken, maar maakten er desondanks een bijzonder flauwe vertoning van. Na 37 minuten moesten de Grieken met tien voort. Kostas Kaztsouranis werd door de Salvadoraanse scheidsrechter Joel Aguilar met een tweede geel naar de kant gestuurd. Ondanks de numerieke meerderheid van de Japanners, waren de beste kansen voor Griekenland. Standard-doelman Eiji Kawashima hield zijn team echter overeind bij pogingen van Vasilis Torisidis, Theofanis Gekas en Jose Holebas. Aan de overzijde bleken de Japanners niet in staat de stevige Griekse defensie uit verband te spelen.

Colombia alleen leider

Colombia, dat eerder eerder op de dag met 2-1 won van Ivoorkust in groep C, stevent gezwind op groepswinst af. De Colombianen staan met het maximum van zes punten en een positief doelsaldo van plus vier achter de naam. Ivoorkust volgt met 3 punten (doelsaldo 0). Japan en Griekenland hebben één punt. Op de laatste speeldag, op dinsdag 24 juni, staan Japan-Colombia en Griekenland-Ivoorkust op het programma. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier