Colombia vraagt Italië om veiligheid van Juan Zuniga te garanderen

Juan Zuniga © Belga Image

De Colombiaanse overheid vreest voor de veiligheid van voetballer Juan Zuniga, die op het WK in Brazilië een zware overtreding beging op de Braziliaanse sterspeler Neymar. Bogota heeft de Italiaanse autoriteiten gevraagd om een oogje in het zeil te houden zodat er niets zou gebeuren met de 28-jarige speler van Napels en zijn familie.

Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verwijst naar de op sociale media circulerende bedreigingen aan het adres van Zuniga. Zijn privéadres zou op Twitter bekendgemaakt zijn.

WK voorbij

In de kwartfinale tussen Brazilië en Colombia (2-1) kreeg Neymar de knie van Zuniga in zijn rug bij een duel in de lucht. De aanvaller van Barcelona moest met een gebroken rugwervel van het veld gedragen te worden en een kruis maken over zijn WK.

Juan Zuniga op Neymar
Juan Zuniga op Neymar© Belga Image

Het verlies van sterkhouder Neymar is een zware tegenvaller voor het gastland. Aanvoerder Thiago Silva, die geschorst is voor de halve finale tegen Duitsland, kwam maandagavond nog eens terug op het voorval. ‘Jammer genoeg is het WK voorbij voor Neymar, wegens een actie die volgens mij een beetje laf was. Als verdediger kan ik zeggen dat je de bal niet kan veroveren door je knie in de rug van een speler te planten. Dat is geen normale spelsituatie.’

Voor Neymar

De Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari verklaarde dat Brazilië de halve finale tegen Duitsland zal proberen te winnen voor de geblesseerde Neymar. ‘Toen Neymar ons verliet, liet hij veel van zichzelf achter bij ons en nam hij veel van ons mee met zich’, stelde Scolari in Belo Horizonte. ‘We gaan niet enkel voor onszelf, voor ons land en voor alles dat we hebben gedroomd spelen, maar ook voor Neymar, voor alles dat hij voor ons heeft gedaan.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier