Colombianen verslaan Ivoorkust met 2-1

© Reuters

Colombia heeft op de tweede speeldag in groep C op het WK in Brazilië met 2-1 (rust: 0-0) gewonnen van Ivoorkust. James Rodrioguez (64.) en invaller Juan Quintero (70.) scoorden na de pauze de doelpunten voor Colombia, Gervinho (73.) lukte even later de aansluitingstreffer, maar verder kwam Ivoorkust niet meer.

In een vrij evenwichtige eerste helft lieten de Colombianen de bal vaak aan de Ivorianen, maar op de tegenaanval waren de Zuid-Amerikanen aartsgevaarlijk. Telkens sterspeler James Rodriguez, die in een vrije rol op het middenveld speelde, aan de bal kwam, gingen bij Ivoorkust de alarmbellen af. Terecht, want met de rust in zicht zette Rodriguez zich op links goed door, waarna hij Téofilo Gutierrez, randje buitenspel, het openingsdoelpunt op een presenteerblaadje aanbood. De spits van het Argentijnse River Plate wrong de kans echter vakkundig de nek om.

Ook na de pauze bleven de Colombianen richting het doel van Lokeren-keeper Barry Boubacar Copa trekken. Een schot van Fiorentina-winger Juan Cuadrado duwde hij met wat meeval nog tegen de deklat, maar even later was het toch prijs. Uitblinker James Rodriguez stond op de juiste plaats bij een hoekschop en kopte de 1-0 staalhard voorbij Copa.

Didier Drogba was ondertussen ingevallen en dat gaf de ‘Olifanten’ opnieuw hoop, maar nauwelijks enkele minuten later waren de Colombianen dodelijk efficiënt op een tegenaanval. De ingevallen Juan Quintero, ploegmaat van Rode Duivel Steven Defour bij FC Porto, behield oog in oog met Copa zijn kalmte en zette knap de 2-0 op het scorebord.

Wie dacht het toen over en uit was voor Ivoorkust, kwam bedrogen uit. AS Roma-aanvaller Gervinho (ex-Beveren) vond immers dat het tijd was om te flitsen. Na een slalombeweging op links knalde hij de aansluitingstreffer (2-1) voorbij de Colombiaanse doelman tegen de netten.

De Ivoriaanse bondscoach Sabri Lamouchi joeg zijn troepen nadien vooruit, maar echt veel doelgevaar leverde dat niet meer op. (Belga/TE)