Comedy Capers in Griekenland: VAR bestelt eten

© EPTSports
Nick Vandierendonck Medewerker Sportmagazine.be en Knack.be

De wedstrijd tussen Lamia en Panathinaikos in de Griekse Super League, de plaatselijke eerste klasse, leverde een hilarisch beeld op. Net voor de aftrap gingen de camera’s richting het VAR-busje waar de scheidsrechters net een maaltijdbezorger te gast kregen.

Afgelopen weekend werden de eerste matchen in de Griekse competitie gespeeld. Ook vanaf deze zomer doet de VAR daar zijn intrede. Twee middenmoters, Lamia en Panathinaikos, gingen net tossen voor de aftrap toen de cameraregie de refs in het evaluatiebusje even in beeld bracht. Net op dat moment stapte een maaltijdbezorger de ruimte in met een lekker pakketje.

Wat besteld werd, weet men niet maar het levert alvast een prachtig ludiek beeld op voor de start van de Griekse VAR. Reacties op Twitter lieten alvast niet op zich wachten.

De match eindigde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel na doelpunten van Lazar Romanic (Lamia) en Federico Macheda (Panathinaikos, ex-Manchester United). Het wedstrijdverslag gaf alleszins geen fouten aan van de VAR. Al brengen ze de Belgische refs hopelijk niet op ideeën …