Conceição: ‘Witsel blijft beter nog een jaar bij Benfica’

© BELGA

Sport/Voetbalmagazine zocht Sergio Conceição op. De ex-speler en T2 van Standard, is momenteel trainer van de Portugese eersteklasser SC Olhanense. Maar onlangs werd hij nog in verband gebracht met Charleroi.

Dat laatste gerucht ontkracht Conceição meteen. “Dit is het eerste dat ik er van hoor. Ik wist zelfs niet dat het gerucht ging… Om eerlijk te zijn: het is al een aantal maanden geleden dat ik nog met Luciano D’Onofrio gesproken heb. Met zijn broer Dominique praat ik veel vaker.”

Over zijn nog steeds geliefde Standard kan de Portugese vedette wel wat meer kwijt. Op de Waalse openbare omroep verklaarde hij eerder al dat de malaise bij Standard niet de schuld is van Roland Duchâtelet, maar van diens slechte omkadering bij de Luikse club.

“Ik heb die uitspraken in totale onafhankelijkheid gedaan”, bevestigt Conceiçao zijn woorden. “Precies omdat Standard de club van mijn hart is buiten Portugal en ik wou dat de mensen zouden weten dat wat er met Pierre François gebeurd is erg schadelijk kan zijn. Zijn vertrek is een erg goede zaak. Die man was de kanker van Standard! Maar nu hij weg is mag er natuurlijk geen leegte achterblijven: er is nog altijd nood aan een grote voetbalkenner bij Standard.”

‘Defour moet titularis worden’

Verder in het gesprek met Sport/Voetbalmagazine laat Conceição nog even zijn licht schijnen over de twee Belgische internationals die actief zijn in de Portugese competitie: Axel Witsel en Steven Defour.

Conceição: “Axel zou beter nog een jaar in Lissabon blijven. Minstens een jaar. Hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug en hij heeft zich ontpopt tot een leider, maar hij heeft nog altijd veel te leren en hij moet nog een stapje hoger zetten. Hij moet bijvoorbeeld meer scoren, evenveel als vroeger opduiken in de grote rechthoek hoewel hij nu lager speelt.”

“Steven is een speler met andere eigenschappen en een ander karakter dan Axel. Hij is minder regelmatig. Ik ben ervan overtuigd dat hij tot veel meer in staat is dan hij tot dusver getoond heeft, en dat hij de nodige kwaliteiten bezit om ook een basisspeler te worden.”

“Steven moet titularis kunnen worden ongeacht of Moutinho vertrekt of niet. Hij heeft genoeg techniek, genoeg ervaring, en hij is een leidersfiguur. Maar hij moet er wel staan wanneer het zover is, wanneer ze een beroep zullen doen op hem.” (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier