Courtois: ‘België wordt in Spanje zeker niet gezien als WK-favoriet’

© Belga

In een interview met Knack blikt Thibaut Courtois, doelman van de Rode Duivels en van Atlético Madrid, al vooruit op het WK voetbal in juni.

Zie jij België als wereldtitelkandidaat?

Courtois: Ik denk het niet. De oefenmatchen tegen Colombia en Japan hebben duidelijk gemaakt dat wij geen Duitsland, Spanje of Brazilië zijn. Dat mogen we niet vergeten. We hebben een goede groep, maar niet de kwaliteit om te zeggen: alles minder dan de halve finale is te weinig. Brazilië zal in eigen land moeilijk te kloppen zijn en start zeker als de grote favoriet. Duitsland en Spanje plaats ik daar net onder. Een van die drie landen wordt wereldkampioen.

Hebben de Spaanse journalisten je al aangesproken over de Rode Duivels of is dat geen thema hier?

Courtois: Onze overwinning op Kroatië heeft in Marca (grote Spaanse sportkrant, nvdr.) veel aandacht gekregen. Dat vond men een erg straffe prestatie. Het zette ons op de kaart als opkomend voetballand dat interessant is om te volgen. Maar we worden zeker niet beschouwd als een titelfavoriet. In Spanje redeneert men: resultaten in de kwalificatie zijn mooi maar schitteren op een groot toernooi is toch nog iets anders.

Je hoort internationals weleens zeggen dat deze ploeg er pas op het Europees kampioenschap van 2016 echt zal staan.

Courtois: Dat is toch logisch? Veel belangrijke spelers moeten nog 25 worden. Als die zich ten volle ontplooien – en dat moet je ook allemaal nog maar afwachten – dan heeft België een ploeg waarvan je mag hopen in 2016 het EK te winnen. Uiteraard kan er in drie jaar tijd nog veel gebeuren, maar wie weet kijken we later terug op het WK in Brazilië als een eerste stap naar veel meer. (JVB)

Het volledige interview met Thibaut Courtois over de Spaanse titelstrijd, zijn eigen idolen, zijn mogelijke overstap naar Barcelona, zijn contract met Chelsea, de transferperikelen van Kevin De Bruyne, en de toekomst van de Rode Duivels leest u deze week in Knack.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier