Courtois genomineerd voor ‘save van het jaar’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

De gezaghebbende Spaanse sportkrant Marca organiseerde een poll naar de save en het doelpunt van het jaar. Daarbij twee goede bekenden van het Belgische voetbal: Thibaut Courtois en Carlos Bacca.

Thibaut Courtois (21) werd eerder al verkozen tot doelman van het jaar in de Spaanse competitie en is ook de man die in 2013 de meeste clean sheets kon voorleggen. Maar de Belgische nummer één kan straks misschien nóg een trofee in zijn kast bij zetten, die van de mooiste save van het jaar. Marca nam hem op in een shortlist van mooiste reddingen van 2013. Hij moet er de concurrentie aangaan met onder meer Diego López (Real Madrid) en Victor Valdés (FC Barcelona).

In het duel van 1 september tegen Real Sociedad hield Courtois (Atlético Madrid) op miraculeuze wijze een volley van Esteban Granero uit zijn doel. Hier de beelden van zijn genomineerde save:

Al vinden wij dat deze van eind vorig seizoen in de Copa del Rey tegen grote rivaal Real Madrid er ook best mocht zijn:

Naast de redding van het jaar, of de ‘parada del año’ zoals de Spaanstaligen het noemen, wordt er op de site van Marca ook gestemd voor het doelpunt van het jaar. Onder de vijftien kandidaten vinden we eveneens een oude bekende van de Jupiler Pro League terug: Carlos Bacca. De ex-spits van Club Brugge is nu aan de slag bij FC Sevilla en lukte begin november voor zijn nieuwe ploeg een knappe goal tegen Espanyol. Na een ren vanaf de middenlijn rondde hij in typische Baccastijl koelbloedig af.

Bacca’s goal tegen Espanyol:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier