“Courtois kan keeper van het toernooi worden”

© BelgaImage

In de aanloop naar het WK peilt Sport/Voetbalmagazine bij acht analisten naar hun verwachtingen. Vandaag: Geert De Vlieger

Wie wordt wereldkampioen?
Mijn favoriet is Brazilië. De kwaliteit van die ploeg is gewoonweg indrukwekkend. Neem daarbij nog het thuisvoordeel en je weet dat het moeilijk zal zijn om dit team te kloppen. Ik zou sterk verbaasd zijn mocht Spanje straks opnieuw met de hoofdprijs gaan lopen.

Hoe gaan de Rode Duivels het doen?
Het zal moeilijker worden dan iedereen wel denkt. Wedstrijden op een WK zijn toch net dat tikkeltje anders dan dat je gewoon bent en zijn in de verste verte niet te vergelijken met oefenmatchen. De druk op de schouders van de spelers zal enorm zijn. Zonder de Russen en de Zuid-Koreanen te onderschatten, zie ik ons toch de volgende ronde halen. Dan zal het lot beslissen: loten we de Duitse Mannschaft of niet? Als we als groepswinnaar Portugal loten, dan zullen de Rode Duivels een boost krijgen en behoort een kwartfinale of zelfs halve finale tot de mogelijkheden.

Wie gaat verrassen?
Thibaut Courtois kan volgens mij de keeper van het toernooi worden. Zijn grootste concurrent voor die prijs is Manuel Neuer. Het zal afhangen van hoever beide landen kunnen doorstoten, maar wat Courtois nu aan de wereld toont is grootser dan wat Pfaff en Preud’homme op diezelfde leeftijd lieten optekenen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier