Cristiano Ronaldo blijft in het spoor van Lionel Messi

© EPA

Portugese balgoochelaar van Real Madrid moet op het kampioenenbal Argentijnse vedette van Barcelona inhalen.

Vanavond speelt Real Madrid de terugwedstrijd van de kwartfinale in de Champions League tegen CSKA Moskou. In Rusland werd het 1-1 na het openingsdoelpunt van Ronaldo. De Portugese flankspeler is samen met zijn club aan een goed seizoen bezig. De Spaanse titel is zo goed als zeker binnen, terwijl ook CL-eindwinst nog mogelijk is. De aanvaller scoorde in dat toernooi nog maar vier keer, heel wat minder dan de twaalf van Messi.

Duidelijke koploper

Wie Messi zegt, zegt Ronaldo en vice versa. Beide spelers zijn voor velen de twee besten ter wereld en voeren onderling strijd voor de prijzen. De voorbije drie jaar won de kleine Argentijn nagenoeg alles: twee CL-titels (2009, 2011), drie Spaanse kampioenschappen (2009, 2010 en 2011), driemaal de Gouden Bal (2009,2010 en 2011) en de Spaanse topschutterstitel in 2011. Ronaldo daarentegen kan slechts pronken met één Gouden Bal (2008), de beste afwerker in Spanje én de beker (2011). De sterspeler van de Koninklijke kan dit seizoen de kloof qua prijzen verkleinen. Qua salaris pronkt hij wel bovenaan met 13,5 miljoen euro, terwijl Messi het met 11 miljoen per jaar moet doen. Real Madrid heeft daarentegen de grootste schuldenlast: 650 miljoen tegenover 400 miljoen euro voor Barça.

Tien goals

Momenteel staat de Portugese aanvaller achter qua doelpunten op Messi. De Barcelonaflankaanvaller scoorde reeds 50 keer in 43 officiële wedstrijden dit seizoen, terwijl Ronaldo aftikt op 40 doelpunten in 38 officiële wedstrijden. De Argentijn had het wel het WK voor clubs als extra competitie. Het is nu aan Cristiano om zich opnieuw te bewijzen. Toch is CR7 naar eigen zeggen niet bezig met de statistieken. “Wat telt zijn niet de goals of records maar overwinningen”, beweert de international. (MSA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier