Cristiano Ronaldo deelt opnieuw tik uit aan Kroatië (video)

© IMAGEGLOBE

Kroatië verloor weer, deze keer in een oefenwedstrijd van Portugal.

De vriendschappelijke interland tussen beide ploegen werd gespeeld in het stadion van Genève, een stad waar veel Portugezen vertoeven. Bovendien was het de nationale feestdag voor de Portugese bevolking, maar desondanks waren er in totaal slechts 13.500 toeschouwers afgezakt naar het Zwitserse Carouge.

Geverfd haar

De Balkanboys kregen na de nederlaag tegen Schotland de banbliksems van de eigen pers over zich heen en de dichtste WK-concurrent voor onze Duivels wou absoluut de fans opnieuw achter zich scharen. Maar tegen een stevig Portugal bleek dat niet makkelijk.

Een dik halfuur ver en wie anders dan Cristiano Ronaldo zette zijn ploeggenoten op een 1-0-voorsprong.

De glamourboy – zijn haartooi kreeg een ander kleurtje – begon zelf de actie, speelde Silvio vrij op de rechterflank. Die zwiepte de bal voor doel waar Varela knap achteruit legde en Christiano met een rechtse sleepbeweging de bal voor zijn linker plaatste en de bal voorbij doelman Subasic stak.

39e interlanddoelpunt

Voor de kapitein van Portugal was het zijn 39e treffer in 104 interlands. Daarmee is hij de op twee na beste schutter voor zijn land, op Pauleta (88) en Eusebio (64) na. Aan de rust werden de gebruikelijke wissels doorgevoerd, doelpuntenmaker Ronaldo bleef in de kleedkamer.

In de tweede helft kwamen de Portugezen ook zonder hun topschutter niet meer in de problemen. Ondertussen trad Ivan Perisic een kwartier voor het einde tussen de lijnen, maar kon het tij niet doen keren.

Opnieuw een verlies met het kleinste verschil voor de manschappen van bondscoach Stimac. Paulo Bento en zijn team bewees dan weer dat het in een goede flow zit, het won drie dagen geleden ook al knap van Rusland met 0-1, een doelpunt gescoord door Hélder Postiga. (ML)

Bekijk het winnende doelpunt van Christiano Ronaldo:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier