Cristiano Ronaldo draagt 400e doelpunt aan overleden idool Eusebio op

Cristiano Ronaldo werkte met twee goals mee aan de 3-0 zege van Real Madrid tegen Celta Vigo. Na de wedstrijd droeg de Portugese superster zijn doelpunten aan zijn overleden landgenoot Eusebio op.

Cristiano Ronaldo werkte met twee goals mee aan de 3-0 zege van Real Madrid tegen Celta Vigo. Na de wedstrijd droeg de Portugese superster zijn doelpunten, de 399e en 400e in zijn profcarrière, aan zijn overleden landgenoot Eusebio op.

‘Eusebio was een idool. Hij stond mij en alle Portugezen nauw aan het hart’, verklaarde Ronaldo. ‘Hij was een voorbeeld voor ons allemaal. Het is met veel droefenis dat we van hem afscheid moeten nemen. Ik wil iedereen, en in het bijzonder ook de Spanjaarden, danken voor het medeleven’.

Real Madrid startte de wedstrijd met een minuut stilte en de spelers droegen zwarte rouwbanden.

Terwijl Ronaldo in Madrid de bal tegen de netten prikte, werd de 71 jaar geworden Eusebio in Lissabon de laatste eer bewezen. De doodskist met de voormalige speler van Benfica werd in het Estadio da Luz rondgedragen voor een laatste ereronde, terwijl op reuzenschermen de hoogtepunten uit de carrière van ‘de Zwarte Panter’ getoond werden. Daarna trok de begrafenisstoet door de Portugese hoofdstad naar het kerkhof Lumiar. Door de mensenmassa liep de processie een uur vertraging op. Ondanks de regen probeerden duizenden rouwenden een glimp van de stoet op te vangen. Ze zwaaiden met bloemen of applaudisseerden en riepen ‘Eusebio is onze koning’. Onder andere premier Pedro Passos Coelho en president Anibal Cavaco Silva, die drie dagen van nationale rouw afkondigde, woonden de teraardebestelling bij.

Uit respect voor de overledene stelde de president bovendien een huldigingsceremonie voor Cristiano Ronaldo uit. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier