Cristiano Ronaldo duidelijk over toekomst: ‘Ik ben de baas. Als ik wil spelen, blijf ik spelen’

© Belga Image

Cristiano Ronaldo wou maandag niet ingaan op zijn toekomst na een mogelijke deelname aan het WK van eind dit jaar in Qatar. ‘Alleen ik zal over mijn toekomst beslissen, niemand anders. Als ik wil blijven spelen, blijf ik spelen. Zo niet, dan niet’, zei de superster op een persmoment in Porto.

In het Estádio do Dragão speelt de 37-jarige Ronaldo dinsdagavond met Portugal tegen Noord-Macedonië, met als inzet een WK-ticket. Verliezen de Portugezen die wedstrijd, dan is de kans groot dat de aanvaller van Manchester United geen WK meer zal spelen. ‘Ik ben de baas. Punt’, reageerde hij op een vraag over zijn toekomst.

Ronaldo twijfelt er niet aan dat Portugal in Qatar aanwezig zal zijn. ‘Ik heb er veel vertrouwen in.’ Verder had hij nog een bijzondere wens. ‘Ik lag gisteren in mijn bed en dacht bij mezelf dat het mooi zou zijn dat morgen na het begin van het volkslied de muziek zou stoppen en we allemaal zouden zingen zonder muziek. Ik ben er zeker van dat we zullen winnen als de fans ons zoals donderdag steunen.’ De Portugezen trokken toen met 3-1 aan het langste eind tegen Turkije.