Cristiano Ronaldo minder doeltreffend dan Mario Gomez

© EPA

In de Champions League staat de eerste halve finale, tussen Bayern München en Real Madrid, op het programma. Het wordt ook een duel tussen Mario Gomez en Cristiano Ronaldo.

Bij Bayern hoopt men op een heruitgave van het scenario uit 2010, toen de finale werd gehaald tegen Inter Milaan. Verschillend met de verloren finale (2-0) van toen is de vernieuwde aanvalslinie van de Duitsers met Mario Gomez in de rangen. De spits, die in de zomer van 2009 overkwam van VfB Stuttgart, moest in zijn eerste jaar veelal vrede nemen met een rol als bankzitter.

Maar onder huidig coach Jupp Heynckes ontluikt Gomez helemaal. In de eigen competitie staat Super Mario met 25 goals op kop in de topschutterstand en ook in de Champions League dikt de teller met elf stuks aardig aan.

Onze landgenoot Daniel Van Buyten is er vanavond niet bij. Hij is hersteld van een breuk in het middenvoetsbeentje en wordt klaargestoomd voor de return van volgende week in Bernabéu. Aan motivatie zal het de Duitsers zeker niet ontbreken. Als ze erin slagen de ploeg uit de Spaanse hoofdstad opzij te zetten, wacht op 19 mei de finale in de eigen Allianz Arena.

Real

In Madrid zijn ze uiteraard niet van plan om de finaleplaats zomaar cadeau te doen. De Madrilenen dromen stiekem van de dubbel titel en Champions League. Daarvoor wordt in de eerste plaats gerekend op man in vorm Cristiano Ronaldo. De Portugees was ook afgelopen weekend nog trefzeker en maakte al zijn 41e doelpunt in de Spaanse competitie.

Real Madrid en het kampioenenbal was de laatste jaren nochtans geen geslaagd huwelijk. In de laatste zeven edities konden de Koninklijken slechts één keer de halve finale bereiken. Vorig jaar bleek de rivaal uit Barcelona te sterk op weg naar de finale.

Duel

Voor Bayern en Real is het de veertiende ontmoeting in een Europees treffen. De laatste confrontatie dateert van vijf jaar geleden en ging niet onopgemerkt voorbij. De Duitsers maakten een 3-2-nederlaag uit de heenmatch goed door in eigen huis met 2-1 te winnen. Na amper tien seconden maakte Roy Makaay er al 1-0 van, tot op heden nog altijd het snelste doelpunt ooit in de Champions League. (DG)

Ronaldo minder doeltreffend in de Champions League Cristiano Ronaldo / Mario Gomez

Matchen 8 / 9

Doelpunten 8 / 11

1 doelpunt om de …90 min / 61 min

Doelpunten in de 16 meter 5 / 10

Doelpunten op vrijetrap 2 / 0

Pogingen per match 7,4 / 3,4

Ballen binnen het kader 51,1% / 78,6 %

Baltoetsen per match 68,8 / 28,7

Passen per match 45 / 15

Gemaakte fouten 14 / 3

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier