Cristiano Ronaldo sukkelt ook met tendinitis aan linkerknie

© AFP

De Portugese superster Cristiano Ronaldo kent geen zorgeloze aanloop naar het WK voetbal.

Cristiano Ronaldo kent geen zorgeloze aanloop naar het WK voetbal in Brazilië (12 juni t.e.m. 13 juli). Naast een spierblessure aan het linkerdijbeen, waar de Portugese superster al geruime tijd last van heeft, blijkt de winnaar van de FIFA Gouden Bal nu ook last te hebben van tendinitis aan de linkerknie.

Dat maakte de Portugese Voetbalfederatie (FPF) bekend.

In de achtste finales is Portugal een mogelijke tegenstander van de Rode Duivels, op voorwaarde dat beide landen de eerste ronde overleven.

Zorgen

‘Cristiano blijft er rustig bij, het gaat de goede richting uit’, verklaarde zijn ploeggenoot Nani in de Portugese pers. ‘We hopen natuurlijk allemaal dat Cristiano gewoon kan spelen. Moest hij toch uitvallen, dan moet er een vervanger met vertrouwen klaarstaan’, aldus de winger van Manchester United.

De Portugese bondscoach Paulo Bento kent momenteel veel slapeloze nachten, want naast Cristiano Ronaldo (110 selecties, 49 doelpunten) sukkelen ook Raul Meireles, Pepe en Beto nog met allerlei blessures.

Zaterdag geraakte Portugal in een vriendschappelijke oefeninterland in Lissabon niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Griekenland.

New York

De Portugese ‘Seleçao’ heeft momenteel zijn tenten opgeslagen in het Amerikaanse New York om het WK voor te bereiden. In de VS oefenen ze vrijdag nog tegen Mexico en volgende week dinsdag tegen Ierland, vooraleer ze naar Brazilië afzakken.

In groep G nemen Ronaldo en co het op tegen Duitsland, Verenigde Staten en Ghana. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier