Cristiano Ronaldo versus de alcohol en de drugs

© IMAGEGLOBE
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Sport/Voetbalmagazine brengt deze week een anders-dan-anders portret van Cristiano Ronaldo. Daarin wordt onder meer uit de doeken gedaan hoe de favoriet voor de Gouden Bal de strijd aangaat met alcohol en drugs.

Cristiano Ronaldo kan behoorlijk pretentieus uit de hoek komen, maar hij heeft ook een erg warme en genereuze kant. Wat bijvoorbeeld weinig geweten is, is dat hij met zijn eerste loon bij Sporting Lissabon zijn alcoholverslaafde vader Dinis naar een kuuroord stuurde om van de drank af te geraken.

Cristiano zal voor zijn vader daarna de beste klinieken in Portugal betalen, en later in Engeland. Maar tevergeefs, Dinis Aveiro overlijdt in 2005 op 54-jarige leeftijd.

Vader Dinis

Dat CR7 zielsveel van zijn vader hield, heeft Ruud van Nistelrooy ooit aan den lijve mogen ondervinden. Enkele weken na het overlijden van Dinis raadde de Nederlander Ronaldo bijzonder tactloos aan om maar te gaan “uithuilen in de armen van zijn papa”.

De reactie bleef niet uit: de Portugees plantte zijn vuist in het gezicht van Van Nistelrooy. Met de eer van de Aveiro’s wordt niet gelachen.

Sinds de dood van zijn vader drinkt Cristiano geen druppel alcohol meer. Als hij uitgaat, beperkt hij zich tot blikjes Red Bull.

“Mijn vader was een alcoholicus en dat is hem fataal geworden. Hij zal nooit weten wat ik bereikt heb in het leven.”

Broer Hugo

Ondertussen is Cristiano ook een andere strijd aangegaan: die tegen de drugs en de verslaving van zijn broer Hugo.

“Hugo is verschillende keren hervallen. Maar Cristiano heeft hem altijd geholpen om er terug bovenop te komen”, aldus moeder Dolores.

Na zijn broer verschillende ontwenningskuren betaald te hebben en een café voor hem gekocht te hebben, heeft Cristiano hem onlangs tot directeur gebombardeerd van het … museum Cristiano Ronaldo, dat op 15 december geopend werd op Madeira.

Zussen

Ook zijn zussen Elma en Katia krijgen de nodige steun van hun broertje. Ronaldo zette Elma aan het hoofd van een boetiek (sinds kort gesloten) van het merk CR7.

Zijn andere zus Katia probeert door te breken in de muzieksector. Vroeger ‘bekend’ onder de naam Ronalda, bracht ze onlangs een nieuw album uit dat werd opgenomen door RedOne, de huisproducer van Lady Gaga en Jennifer Lopez. Een album gesponsord door ‘haar grootste fan’: kleine broer.

Alexandre Pedro, William Pereira en Javier Prieto Santos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier