Daniel Van Buyten: ‘Zoals altijd het volle pond geven’

Daniel Van Buyten © BELGAIMAGE

“We zullen er voor de volle 100 procent voor gaan”. Dat verzekerde Rode Duivel Daniel van Buyten in de aanloop naar de derde groepswedstrijd van de Belgen op het WK tegen Zuid-Korea.

Van Buyten verving op de internationale persconferentie van in de catacomben van de Corinthians Arena kapitein Vincent Kompany, die eerder op de avond de training van de Belgen had moeten staken omwille van liesklachten. Kompany speelt donderdag sowieso niet, Van Buyten wordt daardoor opnieuw centraal in de verdediging verwacht. Eerder op de dag had bondscoach Marc Wilmots immers al laten optekenen dat hij ofwel Kompany ofwel Van Buyten rust zou gunnen tegen de Koreanen.

‘Niet rekenen’

De Belgen kunnen de partij met een gerust gemoed aanvatten, want ze verzekerden zich na een zes op zes tegen Algerije en Rusland eerder al van een ticket voor de laatste zestien op deze Wereldbeker. De selectie van Wilmots heeft nog één puntje nodig om groepswinnaar te worden en kan ook bij verlies de groep nog winnen, maar dan mag Algerije in de andere groepswedstrijd wel niet winnen van Rusland.

“Wij zullen er morgen voor de volle 100 procent voor gaan en geven zoals altijd het volle pond”, verzekerde Van Buyten. “Dat doen we altijd en dat zal morgen niet anders zijn. We rekenen niet, willen elke wedstrijd winnen en gaan voor het maximum van de punten in onze groep.”

Klaar voor de strijd

De 36-jarige ‘Big Dan’ is klaar voor de strijd. “Ik probeer morgen gewoon zoals altijd mijn best te doen voor de ploeg en het beste van mezelf te geven. Ik wil de ploeg steunen, maar dé absolute leider ben ik niet. In deze groep heeft elke speler immers wel zijn woordje te zeggen”, meldde de verdediger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier