Dante: ‘Preud’homme was als een vader voor mij’

© IMAGEGLOBE

Bonfim Dante maakt tegenwoordig het mooie weer bij Bayern München, maar is zijn Standardperiode niet vergeten.

Bonfim Dante maakt tegenwoordig het mooie weer bij Bayern München, maar is zijn Standardperiode niet vergeten.
“Toen ik in januari 2006 Lille verliet voor Charleroi, dachten weinig mensen dat ik nog zou slagen op het allerhoogste niveau”, verklaart Dante Bonfim (29) in Kicker.

In die tijd was de Braziliaanse linksvoetige verdediger een van de vele veelbelovende Zuid-Amerikaanse talenten die hun geluk zochten in Europa. In januari 2004 betaalde de Noord-Franse club 300.000 euro aan Juventude, wat slechts leidde tot elf optredens in de Ligue1.

Na een jaartje Charleroi ging Dante naar Standard. “Michel Preud’homme gaf me vooral technisch en tactisch veel raad”, denkt de collega van Daniel Van Buyten terug aan zijn passage bij de Rouches tussen januari 2007 en januari 2009. “Hij was als een vader voor mij.”

Ribéry als gids

Afgelopen zomer legde Bayern München 4,7 miljoen euro op tafel, om Dante voor drie seizoenen weg te halen bij Borussia Mönchengladbach.

“Als een dergelijk aanbod komt, heb je weinig tijd om na te denken. Dan gaat het bijzonder snel. Franck Ribéry was mijn gids in de Champions League.”

Intussen is Dante niet weg te denken uit de basiself van coach Jupp Heynckes. De Braziliaan neemt centraal in de verdediging de linkerkant voor zijn rekening. Aan zijn zijde opereert meestal Jérôme Boateng.

Wat hem onderscheidt van de andere verdedigers is zijn duelkracht, kopbalsterkte én de rust in zijn lichaamstaal bij balbezit. “Vooral zijn anticipatie is opmerkelijk”, beweert Heynckes in Kicker. “Een absoluut gelukkige ingreep in onze transferpolitiek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier