Darije Kalezic: ‘PSV moet, Zulte Waregem mag’

© Belga

Darije Kalezic, voormalig trainer van Zulte Waregem, heeft PSV gewaarschuwd voor de confrontatie met Essevee in de derde voorronde van de Champions League.

Darije Kalezic, voormalig trainer van Zulte Waregem, heeft PSV gewaarschuwd voor de confrontatie met Essevee in de derde voorronde van de Champions League. “PSV moet, Zulte mag. Maar het is de nummer twee van Nederland tegen de nummer twee van België, dan mag je als PSV zijnde niet zomaar roepen dat je topfavoriet bent”, verklaarde Kalezic, nu trainer van Jong PSV.

“Eigenlijk had Zulte vorig seizoen het Belgisch kampioenschap verdiend, meer dan Anderlecht”, verklaarde de Bosniër Kalezic, die Zulte Waregem in 2011 enkele maanden coachte. “Ze hebben heel stabiel gepresteerd, zonder ups en downs. Vanuit de omschakeling kunnen ze goed voetballen. Met Franck Berrier, Mbaye Leye en Thorgan Hazard hebben ze spelers die de wedstrijd in één moment kunnen beslissen.”

Op basis van status en historie is PSV het aan zijn stand verplicht om Zulte te verslaan. Toch waarschuwt Kalezic zijn collega Phillip Cocu voor Essevee. “Pas op, PSV heeft veel mutaties in de selectie, terwijl er bij Zulte nauwelijks veranderingen zijn. En ze hebben niet voor niets tot in de laatste wedstrijd meegedaan om de Belgische titel. PSV mag er niet te makkelijk over denken.”

Kalezic heeft verder veel lof voor Davy De fauw, kapitein bij Zulte Waregem. “Een volwaardige prof en een cultuurbewaker binnen de spelersgroep”, stelde de Bosniër. “Davy is echt een verlengstuk van de coach, in alle opzichten bewaakt hij het proces.” (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier