David Luiz: ‘Ik vraag iedereen om vergiffenis’

David Luiz huilt hete tranen na de 1-7 blamage voor Brazilië tegen Duitsland. © REUTERS

Na de 1-7 pandoering voor zijn team, vroeg de Braziliaanse verdediger David Luiz zijn land om vergiffenis. Hij was lang niet de enige Braziliaan die met nederig excuses kwam aanzetten.

“Ik vraag iedereen om vergiffenis”, verklaarde de Braziliaanse kapitein David Luiz. “Ik heb dit niet gewild. Ik wou het Braziliaanse volk zien lachen. Iedereen weet hoe belangrijk het voor mij was om de Brazilianen via het voetbal wat geluk te schenken. Maar de Duitsers waren in alle opzichten beter dan wij. Dit is een bijzonder treurige dag.”

Doelman Julio César had geen verklaring voor de nederlaag. “Het is onbegrijpelijk wat er is gebeurd. Tot nu verliep alles naar wens en dan dit. Wel moeten we toegeven dat Duitsland gewoon veel beter was. We zijn weggespeeld, op alle fronten. Bij het eerste doelpunt van Thomas Müller hadden we een collectieve black-out, denk ik. Dit verwachtte niemand. Ik dank de Braziliaanse fans voor hun geweldige steun in de afgelopen weken. Het spijt me dat we de verwachtingen niet hebben kunnen waarmaken. Ik verontschuldig me daarvoor en de andere spelers zullen straks hun excuses aanbieden.”

“Dit is een litteken dat we ons heel leven moeten meedragen”, verklaarde spits Fred. De aanvaller van Fluminense was kop van jut bij het Braziliaanse publiek en voelde zich onheus bejegend. “Dit is geen correcte behandeling. Ik heb altijd alles gegeven voor de selectie, maar ik begrijp hun teleurstelling wel. Er volgt nu nog een wedstrijd voor de derde plaats. Een troostingsfinale noemen ze dat, maar veel troost zullen we er niet in vinden.”

Ook bondscoach Luiz Felipe Scolari was zwaar aangeslagen. “Dit is de ergste nederlaag aller tijden. Ik zou graag tegen het Braziliaanse volk willen zeggen: vergeef ons alsjeblieft deze nederlaag. Ik zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als de bondscoach die met Brazilië de zwaarste nederlaag ooit heeft geleden. Het zij zo. Het leven gaat voort en ook mijn leven gaat door.” (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier