De 5 topcompetities gewikt en gewogen

© Belga Image

De vijf grote Europese competities zitten erop. De uitgelezen mogelijkheid voor online bookmaker bwin om de topcompetities tegen elkaar af te wegen. Sport/Voetbalmagazine zet voor u de meest opvallende conclusies op een rijtje.

Premier League

De Engelse clubs hebben trouwe supporters, iedere wedstrijd opnieuw zijn de zitjes voor 95 procent gevuld. Nochtans krijgen de fans weinig talent van eigen bodem te zien, want in de Premier League krijgen de eigen jeugdspelers nauwelijks een kans. Niet geheel onlogisch. De Engelse clubs spenderen enorm veel geld aan transfers, tot vijf keer meer dan de clubs uit de andere topcompetities.

Bundesliga

De Bundesliga pronkt met de grootste stadions in Europa én heeft het hoogste aantal bezoekers. Als je weet dat er in de Duitse competitie het vaakst gescoord wordt, is dat niet eens verrassend te noemen. De spelers scoren er gemiddeld 2,77 doelpunten per wedstrijd. Niettemin eindigt 10 procent van de wedstrijden op een brilscore.

La Liga

De Primera Division is de place to be voor jonge spelers. Spaanse clubs geven heel veel kansen aan de eigen jeugd. De jeugdspelers moeten wel stevig op hun benen staan in de Spaanse competitie. Als je er de degradatie wil vermijden, moet je minimum veertig (!) punten behalen.

Serie A

Het cliché luidt dat er in Italië heel verdedigend wordt gevoetbald. Dat er in de laars in 33 procent van de wedstrijden geen winnaar uit de bus komt, bevestigt dat cliché. Een ander cliché stelt dan weer dat er heel wat oude spelers rondlopen op de Italiaanse velden, ook dat wordt bevestigd. Fiorentina heeft de bedenkelijke eer om het minst vaak jeugdspelers op te stellen.

Ligue 1

Onze zuiderburen beschikken over de kleinste stadions van de vijf grote competities (gemiddeld 30. 582). Het ligt dan ook binnen de verwachtingen dat de Franse competities het kleinste toeschouwersaantal heeft. Maar dat belet niet da de Ligue 1 erg aantrekkelijk is. In de laatste tien seizoenen werden zes verschillende teams landskampioen. (MDL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier