De Bleeckere tevreden ondanks kritiek Ronaldo

© Epa

FC Barcelona gaat naar de finale van de Champions League , al was Ronaldo niet te spreken over de prestatie van De Bleeckere.

Frank De Bleeckere en zijn team blikken tevreden terug op hun prestatie tijdens de terugwedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen FC Barcelona en Real Madrid, zo meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond KBVB.

Omdat de Europese Voetbalbond UEFA verbiedt dat scheidsrechters verdere commentaar over hun wedstrijd geven, blijft de communicatie over De Bleeckeres prestatie beperkt tot deze korte mededeling van de KBVB.

Tijdens de beladen Clasico plaatste Barcelona zich dankzij een 1-1 gelijkspel voor de finale van het kampioenenbal.

“De Bleeckere maakte er Mission Impossible 4 van” Cristiano Ronaldo was echter minder opgetogen over de prestaties van de scheidsrechter. Volgens de sterspeler van Real Madrid maakte De Bleeckere “er voor ons Mission Impossible 4 van”. De Portugees verwees onder meer naar het afgekeurde doelpunt van Higuain.

De Bleeckere trok zes gele kaarten: één voor Barcelona, vijf voor Real Madrid. Kort na de rust annuleerde hij een doelpunt van Real-spits Gonzalo Higuain voor een voorafgaande fout van Ronaldo op Javier Mascherano.

“Dat doelpunt was perfect geldig”, meent Ronaldo. “Piqué duwt me en ik val op Masherano (ex-Liverpool). In Engeland zou die niet op de grond blijven liggen zijn, maar bij Barcelona speelt hij komedie

zoals iedereen. Dat doelpunt had alles kunnen veranderen, maar meneer De Bleeckere besliste er anders over.”

“Nu, we wisten op voorhand wat er ging gebeuren. Iedereen die het voetbal volgt, weet dat Barcelona beschermd wordt. Dat is een onrechtvaardigheid waar we blijkbaar maar mee moeten leren leven.” (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier