De Boeck: ‘Martens paste bij Anderlecht, maar had geen geduld’

© BELGA

Twaalf jaar lang werd Maarten Martens opgeleid door Anderlecht. Nu keert de 27-jarige stilist met AZ terug naar het Astridpark.

Iemand die Maarten Martens nog als jonkie meemaakte bij Anderlecht, is Glen De Boeck. “Maarten behoorde tot een goede lichting”, herinnert de Boeck zich in Sport/Voetbalmagazine. “Maar we hadden een vrij sterk team met vooral gevestigde namen. Voor een jonge kerel is het moeilijk daartegen op te boksen.”

“Maarten had de tijd ook niet mee. Anderlecht speelde nog met regelmaat in de Champions League. Op de financiële markt waren ze sterk genoeg om buitenlandse spelers te kunnen aantrekken, dus er werden weinig talenten in de A-kern gedropt.”

“Ik kende Maarten goed. Hij was al eens uitgeroepen tot beste speler van het gerenommeerde miniementoernooi in Bassevelde. Daar deden de beste ploegen uit Europa aan mee. Over zijn kwaliteiten bestond geen enkele twijfel. Hij was vrij tenger en moest het vooral hebben van frivoliteiten.”

“Wat dat betreft paste Maarten perfect bij Anderlecht. Volgens mij zou hij vroeg of laat echt doorbreken, maar hij had simpelweg niet het geduld om te blijven wachten.” (YVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier