De Boer: ‘Hoop nog jarenlang trainer van Ajax te zijn’

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Frank de Boer werd de voorbije weken in verband gebracht met prestigieuze opdrachten bij Tottenham en de KNVB, maar geeft aan dat hij (nog) niet aan een nieuwe job denkt.

Na het ontslag van Andre Villas-Boas dacht het bestuur van Tottenham Hotspur, waar ex-Ajacieden Christian Eriksen en Jan Vertonghen actief zijn, meteen aan Frank de Boer als diens opvolger. De Nederlandse trainer, de voorbije drie seizoenen kampioen met Ajax, bedankte echter voor de eer.

Ook de KNVB, dat een opvolger zoekt voor Louis van Gaal na het WK in Brazilië, werd als toekomstige werkgever van Frank de Boer genoemd. Die weerlegt de geruchten: “Ik ben nooit gepolst, en dat is prima wat mij betreft. Ik heb een tijd terug al tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij eventuele interesse van de KNVB in de kiem mocht smoren. In de verre toekomst zou het een ambitie kunnen zijn om bondscoach te worden, maar voorlopig niet. Ik hoop nog steeds jarenlang trainer van Ajax te zijn. Elk jaar is hier weer anders.”

Combineren, aanvallen, voetballen

De Boer komt ook even terug op de voorbije Champions League-campagne. Op de vraag wat hij verkiest tussen doorgaan in de CL op de manier waarop Milan dat deed of sneuvelen met een eigen voetbalfilosofie, antwoordt hij het volgende: “Die keuze hebben we in Nederland niet. Simpelweg omdat wij het spel van Milan niet beheersen. De defensie dichttimmeren, puur op resultaat spelen, provoceren: dat zit niet in ons DNA. Dat is cultureel bepaald.”

“In Nederland is alles goed geregeld, in zuidelijke landen weten ze beter wat overleven inhoudt. Voor Ajax is de kans op succes het grootst als we doen waar we het best in zijn: combineren, aanvallen, voetballen. Dat heeft ons drie landstitels op rij opgeleverd.”

(SZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier