De Bruyne had eerst akkoord met Bayern

Patrick De Koster doet in Sport/Voetbalmagazine nog eens het relaas van dé toptransfer van 2015. © BELGAIMAGE

Waarom duurde het een hele zomer voor de transfer van Kevin De Bruyne naar Manchester City afgewikkeld was? Zijn makelaar Patrick De Koster verschaft in Sport/Voetbalmagazine de nodige uitleg.

“Er speelden in heel die overgang verschillende partijen mee”, doet de Brusselse spelersmakelaar zijn relaas. “Manchester City om te beginnen, maar ook Bayern München, PSG en uiteraard Wolfsburg.”

“Ik wist zeker dat Kevin getransfereerd zou worden. Ik heb een goeie relatie met Klaus Allofs (sportief manager van Wolfsburg, nvdr) en ik weet dat hij de ambitie koestert om van zijn ploeg een serieuze concurrent van Bayern te maken. Maar ik wist ook dat hij een zeer serieuze aanbieding niet naast zich neer kon leggen. Hij besefte heel snel dat PSG en City met een fors transferbedrag zouden komen aanzetten. Wij van onze kant wisten ook dat het contract van Kevin in verhouding zou zijn.”

PSG werd lange tijd gezien als een zeer goede optie, maar ook de Duitse grootmacht Bayern kon op sympathie van Kevin De Bruyne rekenen, zo verklapt De Koster. “Ingaan op de aanbieding van PSG zou betekenen dat Kevin ging wonen in een fantastische stad, dicht bij België en terecht kwam in een ploeg met fantastische spelers. Anderzijds was het kampioenschap minder aantrekkelijk, en dat gaf de doorslag.”

“Het hart van Kevin sloeg voor de Bundesliga, waar hij doorbrak in Bremen en uitblonk in Wolfsburg. Ik ben ervan overtuigd dat hij nu bij Bayern zou spelen, indien die club in staat was om het transferbedrag op tafel te leggen. We hadden na de tweede ontmoeting met die club zelfs een persoonlijk akkoord. De verbintenis is alleen afgeknapt op het transferbedrag. Ik denk dat Bayern tot 50 miljoen euro wilde gaan, maar niet meer. Uiteindelijk werd het City en daar is Kevin vandaag superblij mee. Hij heeft zich ontzettend snel geïntegreerd op en naast het veld en vond er al een huis.”

(Thomas Bricmont)

Lees het hele interview met Patrick De Koster in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 13 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier