De Bruyne heeft zinnen gezet op Wolfsburg

© IMAGEGLOBE
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Kevin De Bruyne liet, via zijn manager Patrick De Koster, weten dat hij Chelsea wil verlaten. Niet met een nieuwe uitleenbeurt, maar met een definitieve transfer.

De voorkeur van De Bruyne (22) gaat uit naar de Bundesliga, waar hij in het seizoen 2012/2013 al eens op uitleenbasis kon schitteren voor Werder Bremen. Patrick De Koster, manager van De Bruyne, bevestigde dat er gesprekken liepen met de hele top vijf van de Duitse competitie, op Bayern München na. Dan gaat het over Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Mönchengladbach en Wolfsburg.

Die laatste club, gesponsord door de machtige Volkswagenfranchise, geniet de voorkeur van De Bruyne, aangezien hij er de meeste zekerheid kan krijgen over speelgelegenheid. Niet in het minst omdat hij er met sportief manager Klaus Allofs (ex-Werder Bremen) een oude bekende als baas krijgt.

30 miljoen euro

Struikelblok kan echter de vraagprijs van Chelsea zijn, dat een bedrag van dertig miljoen euro op het hoofd van de Belg plakte. Daarnaast willen de Blues geen uitverkoop houden, met name Juan Mata aast ook op een vertrek -de Spaanse middenvelder verloor onder José Mourinho zijn basisplek en kan rekenen op concrete interesse van PSG. Mourinho en Co gaven ondertussen te kennen slechts één van die twee ontevreden spelers te laten gaan. Of Mata, of De Bruyne.

Een uitleenbeurt is dan wel weer bespreekbaar voor Chelsea, maar De Bruyne is die tijdelijke oplossingen beu. “Een nieuwe uitleenbeurt is voor niemand goed,” stelde Patrick De Koster. “De speler en zijn familie willen een permanente oplossing, want hij werd al twee keer uitgeleend. Het is een WK-jaar en daarom moet hij nu in de eerste plaats aan spelen toekomen. Zijn voorkeur gaat uit naar de Bundesliga.”

Kortom, Chelsea en Kevin De Bruyne liggen op ramkoers. Ook Klaus Allofs liet namen Wolfsburg al verstaan dat het “geen makkelijk dossier” wordt.

Nieuw lief

Kevin De Bruyne zelf laat de moeilijke onderhandelingen omtrent zijn directe toekomst ondertussen niet te veel aan zijn hart komen. Samen met zijn nieuwe vriendin, Michèle Lacroix, liet hij zich spotten tijdens een wandelingetje door de winkelstraten van Londen. De 22-jarige Lacroix is hostesse en studeert aan de universiteit van Hasselt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier