De Bruyne: ‘Ik heb al vaker gevochten en ik zal dat opnieuw doen’

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

Kevin De Bruyne is strijdvaardig nadat Chelsea-manager José Mourinho de Rode Duivel niet selecteerde voor het Champions League-duel tegen Steaua Boekarest en naar de beloften stuurde.

De Bruyne mocht niet mee het vliegtuig op richting Roemenië en moet drie dagen met de beloften van Chelsea trainen. ‘Hij kon zowel in de League Cup tegen Swindon Town als op training niet overtuigen,’ legde Mourinho uit. ‘Kevin moet beseffen dat Chelsea Werder Bremen (waar hij vorig seizoen op huurbasis speelde, red.) niet is. Hij moet zich bewijzen, wil hij meer speelkansen krijgen.’

De Bruyne (22) blijft alvast niet bij de pakken zitten. In een exclusief interview met de Britse krant The Independent zegt de middenvelder: ‘Ik ben een vechter. Ik heb dat in Genk en Bremen ook moeten doen en ik zal opnieuw vechten voor mijn plaats.’

In het tussenseizoen kon De Bruyne rekenen op interesse van onder andere Champions Leaguefinalist Borussia Dortmund, maar mocht van Mourinho niet vertrekken.

‘Dortmund is een grote club en ik hield echt van de Bundesliga, maar Mourinho zei dat hij me wilde houden. Als hij wil dat ik blijf, dan kan ik daar weinig op zeggen. Ik moet hier gewoon tonen dat ik kan voetballen en Chelsea kan helpen,’ aldus De Bruyne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier