De Camargo: ‘Van één ding heb ik spijt: dat ik nooit heb kunnen scoren voor mijn land’

Igor De Camargo © AFP

Na amper één seizoen pakte Igor De Camargo (33) alweer zijn valiezen bij Genk. Bij het Cypriotische APOEL Nicosia wil de Braziliaanse Belg een laatste gooi doen naar een plaatsje bij de Rode Duivels.

Igor De Camargo over…

… zijn vertrek bij Genk:

“Na de heenwedstrijd in Westerlo, vlak voor de winterstop, werd ik zonder enige uitleg opzijgeschoven door Peter Maes. Op dat moment was ik de topschutter van de club met zes doelpunten. Daarna ben ik welgeteld één keer in de basis begonnen: eind mei in de finale van play-off 2 tegen Charleroi. Het had dus geen zin om te blijven. Als je zes maanden niet aan de bak komt, is het voor alle partijen beter dat je vertrekt. We hebben mijn situatie een paar keer besproken. Maes had zijn argumenten, ik de mijne. Het kwam eropneer dat hij op een andere manier wilde voetballen, hij wilde een systeem introduceren dat beter bij de kwaliteiten van de ploeg paste. Daarom hebben ze na de winterstop Karelis en Samatta gekocht. Ik moet zeggen: Maes heeft gelijk gekregen… We zijn als goede collega’s uit elkaar gegaan. Hij heeft mij onlangs nog een sms gestuurd en we hebben met elkaar gebeld.”

… de Rode Duivels:

“De dag dat ik stop met voetballen, zal ik ook afscheid nemen van de Rode Duivels. Niet eerder. Als Roberto Martínez denkt dat ik een nieuwe kans verdien, mag hij mij zeker oproepen. Ik speel straks Europa League en met APOEL strijd ik sowieso mee voor de titel. Ik kan er zo weer bij zijn als ik het goed doe in beide competities. Mijn periode bij de nationale ploeg zal ik blijven koesteren. Ik heb met Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Vincent Kompany mogen spelen, stuk voor stuk de beste voetballers op hun positie. Topgasten ook in de omgang. Ik heb mooie wedstrijden van op de eerste rij meegemaakt. Van één ding heb ik spijt: dat ik nooit heb kunnen scoren voor mijn land. Maar ik sta nog altijd honderd procent achter mijn keuze voor de Rode Duivels.”

… voetballen voor Apoel Nicosia:

“De mensen zijn gek van de club. Ik heb al gratis mogen eten op restaurant en overal waar ik kom, krijg ik korting. Heel de stad leeft ook toe naar de derby tegen Omonia. Ik kreeg al een serieuze verwittiging van de supporters: Igor, tegen Omonia moet je erin vliegen (slaat zijn vuist tegen de handpalm). En die mannen kunnen sfeer maken. Tegen Kopenhagen stonden ze negentig minuten te springen en te zingen. Niet alleen de harde kern achter de goal, maar ook in de andere drie tribunes zag je zotte taferelen. Het was best indrukwekkend.

“De hitte stoort mij niet. Je moet je leven wel anders organiseren: om de zoveel uur de kinderen insmeren met zonnecrème, onnodige verplaatsingen te voet vermijden… De beste remedie tegen de warmte is een frisse duik nemen in het zwembad. En hier geldt ook voor mij: geen zware inspanningen leveren. Door de hitte trainen we om 8 uur of om 19 uur. Als ik ’s avonds training heb, moet ik overdag geen estafette zwemmen. Voor de rest is het leven hier relaxed.”

(Alain Eliasy)

Lees het volledige interview met Igor De Camargo in Sport/Voetbalmagazine van woensdag 31 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier