De horrorbeelden van Carcela (video)

© Belga

Halfweg de eerste helft van de titelmatch werd Mehdi Carcela van Standard op een brancard afgevoerd, na een doodschop van Genkverdediger Chris Mavinga.

Halfweg de eerste helft van de titelmatch werd Mehdi Carcela van Standard op een brancard afgevoerd, na een doodschop van Genkverdediger Chris Mavinga. Carcela kreeg de schoen van Mavinga vol in het gezicht.

Na de eerste behandelingen op het veld werd Carcela overgebracht naar een ziekenhuis in Genk. Omdat zijn toestand stabiel was, kon hij dinsdagnacht per ziekenwagen vervoerd worden naar het ziekenhuis van Sart Tilman. Daar bleek uit onderzoek dat Carcela, naast een zware hersenschudding, verschillende breuken in het gezicht en aan de tanden heeft opgelopen. Wel is er geen schade aan de hersenen vastgesteld.

Volgende week woensdag gaat hij onder het mes. Het is nog onduidelijk hoe lang Carcela in het ziekenhuis zal moeten blijven en hoe lang zijn herstelperiode zal duren.

Aangeslagen

Na de blessure van Carcela barstte Standardaanvaller Mémé Tchité in tranen uit. Ook onder anderen Jelle Van Damme en Steven Defour reageerden aangeslagen.

“Ik wilde de bal spelen, ik zag hem gewoon niet komen,” zei Mavinga na de match. “De aanblik van zijn blessure speelde de rest van de match door mijn hoofd. Ik ben blij met de titel, maar ik vind het spijtig voor hem. De komende dagen wil ik zeker iets voor hem doen.”

Scheidsrechter Frank De Bleeckere bestrafte de actie van Mavinga met een gele kaart. Bekijk de beelden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier