De indrukwekkende cijfers van Real

Cristiano Ronaldo © Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Op het WK voor clubs dendert Real Madrid onverminderd voort op zijn elan. Liefst 21 opeenvolgende zeges telt de Koninklijke nu, nummer 22 moet de club een trofee opleveren die nog ontbreekt in de rijk gevulde prijzenkast.

21 opeenvolgende zeges over alle competities heen, geen enkele Spaanse club deed ooit beter. De laatste drie wedstrijden eindigden telkens op een afgetekende 4-0 of 4-1 winst voor Real. Tegen Ludogorets (4-0) in de Champions League, in de Primera División tegen Almeria (1-4) en dinsdag in de halve finale op het WK voor clubs tegen Cruz Azul (0-4).

Het illustreert de overmacht waarmee de Koninklijke zijn zeges boekt. Tijdens de huidige recordreeks komt het bijvoorbeeld aan 79 gemaakte goals en slechts 10 tegentreffers. Oftewel een doelsaldo van +69 op 21 wedstrijden. Gemiddeld maakt Real 3,76 goals per wedstrijd en krijgt het 0,47 tegen.

Er is natuurlijk de bloedvorm van Cristiano Ronaldo – met niet eens halfweg het kampioenschap in Spanje al 25 goals -, maar eveneens gunstig is de retour en forme van Iker Casillas. De voormalige beste keeper van de wereld viel de voorbije seizoenen zwaar van zijn sokkel, maar toont stilaan weer tekenen van wederopstanding. Zaterdag tegen Almeria en ook dinsdag op het WK voor clubs tegen Cruz Azul stopte een strafschop.

De troepen van Carlo Ancelotti kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar de partij van zaterdag, in de finale van het WK voor clubs. Een affiche tegen San Lorenzo (dat woensdag won van Auckland City). Zege nummer 22 zou meteen ook een hiaat op het palmares van Real opvullen. Real won wel driemaal de Intercontinentale Cup, maar die werd in 2004 opgedoekt en in 2005 vervangen door een opgesmukt WK voor clubelftallen. Ons pronostiekje voor de finale? 4-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier