De nieuwste Messi komt uit Genoa

Pietro Pellegri is groot, sterk en behoorlijk snel. © BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Er zijn al dozijnen nieuwe Messi’s in voetballand, maar die van Genoa lijkt het wel te gaan maken. Portretje van Pietro Pellegri.

Hoeveel klonen van Lionel Messi zouden er rondlopen? Elk land heeft er wel eentje, zelfs België, met Eden Hazard. In maart 2015 verraste de voorzitter van Genoa dan ook allerminst met te stellen dat hij er ook eentje had. Pietro Pellegri heette de toen nog 14-jarige jongen.

Iedereen dacht: ja, het zal wel. Zeker toen de voorzitter eraan toevoegde dat hij hoopte dat de jongen het niet hoog in de bol zou krijgen. Hem direct vergelijken met Messi helpt dan weinig.

Twee jaar later is de doorbraak er. Pellegri is nog steeds slechts zestien, maar stond de voorbije vier competitiewedstrijden bij Genoa in de basis. Tegen Lazio scoorde hij twee keer. Romeinse ploegen liggen hem, eerder scoorde hij ook al in de afscheidswedstrijd van FrancescoTotti vorig seizoen.

Daarmee is hij niet alleen de jongste debutant in Italië – het record van 15 jaar en 280 dagen moet hij wel delen met Amedeo Amadei – maar ook de jongste die twee keer in één wedstrijd scoorde.

Veel helpt het zijn ploeg momenteel niet, Genoa bengelt onderin met slechts twee puntjes uit zeven wedstrijden.

Qua taille doet hij allerminst aan Messi denken, de jongen is 1,91 meter en lijkt eerder de nieuwe Christian Vieri: hij is groot, sterk en behoorlijk snel. De familie is afkomstig uit Genoa. Vader Marco werkt al jaren voor de club, vroeger voor de jeugd, nu bij de A-ploeg. Om hem te eren, draagt zijn zoon op de rug het nummer 64, verwijzend naar het geboortejaar van Marco.

De grote clubs kennen zijn talent al jaren. Juve wilde hem twee jaar geleden al, Inter bood vorige zomer nog 60 miljoen euro voor Pellegri en een ander talent van Genoa, EddieSalcedo. En helemaal op het einde van de transferperiode kwam ook Milan aankloppen. De Pellegri’s waren eerder ook al eens te gast op Old Trafford, na een jeugdtoernooi waarin hun zoon schitterde. Maar telkens was het besluit: we blijven bij Genoa, om daar te ontbolsteren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier