De recordtransfer van Angel Di Maria in cijfers

Angel Di María © IMAGEGLOBE
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De kogel is door de kerk: Angel Di Maria trekt van Real Madrid naar Manchester United. De club van Rode Duivels Marouane Fellaini en Adnan Januzaj realiseert de duurste inkomende transfer ooit in de Premier League. De transfer in enkele opmerkelijke cijfers.

Manchester United heeft Angel Di Maria nog niet officieel voorgesteld, maar volgens Britse media bereikte de Engelse topclub met Real Madrid een akkoord omtrent een overgang voor net geen 60 miljoen pond (circa 75 miljoen euro). Daarmee wordt de Argentijnse winger (26) de duurste inkomende transfer ooit in de Premier League. Tot dusver was dat Fernando Torres, voor wie Chelsea in 2011 zo’n 50 miljoen euro betaalde aan FC Liverpool.

Met de komst van Di Maria spendeerde Manchester United deze zomer al 132 miljoen pond (circa 166 miljoen euro) aan inkomende transfers. Eerder trok het immers ook al de Britse linksachter Luke Shaw, de Spaanse middenvelder Ander Herrera en de Argentijnse rechtsachter Marcos Rojo aan voor een gezamenlijke 72 miljoen pond.

Nummer 7

Na de medische keuring, die vandaag plaatsvindt, kan Di Maria een meerjarig contract tekenen op Old Trafford. De pijlsnelle vleugelaanvaller zou er wekelijks 250.000 euro gaan opstrijken. Dat komt neer op een jaarsalaris van zo’n slordige 13 miljoen euro. Bij Manchester United verdient dan enkel Wayne Rooney nog meer dan Di Maria.

Di Maria, die op het middenveld een stevige concurrent voor Januzaj wordt, krijgt bij Manchester United het legendarische rugnummer 7. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder anderen George Best, Eric Cantona, David Beckham en Cristiano Ronaldo.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Smaakmaker

Di Maria, die in de Champions League-finale van vorig seizoen tot Man van de Match werd verkozen, voelde zich niet meer goed in Madrid sinds de Colombiaan James Rodriguez werd aangetrokken op zijn positie.

De 53-voudige international (11 doelpunten) speelde sinds 2010 bij de Koninklijke, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers op het rijk gestoffeerde middenveld van Real. Voordien speelde hij drie seizoenen bij Benfica, dat hem in 2007 in Argentinië wegplukte bij Rosario, de club uit zijn geboortestad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier