De Rode Duivels zijn in Brazilië

© Belga

De Rode Duivels zijn zonder kleerscheuren geland in Sao Paolo. Iets minder dan een week scheidt hen nu nog van hun eerste wedstrijd tegen Algerije.

Na een rimpelloos verlopen vlucht van bijna veertien uur landde de selectie van bondscoach Marc Wilmots dinsdagavond rond 19u30 plaatselijke tijd (0u30 Belgische tijd) op de Guarulhos International Airport van Sao Paulo. Nadien volgde nog een busreis van een klein uurtje naar hun uitvalsbasis, het Paradise Golf & Lake Resort in Mogi das Cruzes.

Chaos

De Belgen waren om 10u45 Belgische tijd vanop Zaventem vertrokken voor een vlucht van 9.750 kilometer, met een korte tussenstop in de Senegalese hoofdstad Dakar. De selectie vloog samen met een 38-koppige bondsdelegatie, 53 leden van de media en enkele supporters met de speciale Brussels Airlines vlucht SN2014.

De spelers zaten in business class en konden zelfs slapen in hun comfortabele zetels. Bij aankomst was er wel wat chaos en moesten de spelers omwille van veiligheidsmaatregelen wat langer in de Airbus blijven zitten.

Braziliaans bioritme

Om hun bioritme meteen aan te passen aan de Braziliaanse tijd werden hun maaltijden, die zorgvuldig samengesteld waren door de kok en de nutritionist van de Duivels, op “Braziliaanse tijdstippen” geserveerd. Het was overigens de allereerste keer dat de Belgische luchtvaartmaatschappij naar Zuid-Amerika koers zette.

Woensdagvoormiddag oefenen Kompany en co meteen al een eerste keer op de trainingsvelden van hun hotel. Zondag moeten de Duivels opnieuw het vliegtuig op, dan reizen ze door naar Belo Horizonte. Daar geven ze twee dagen later in het Estadio Mineirao Algerije partij in hun openingswedstrijd in groep H. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier