De Roover: “Een trainer kan een speler toch niet beter maken?”

© Belga

Bart De Roover, de nieuwe trainer van Zulte Waregem, doet in een interview met Sport/Voetbalmagazine enkele opmerkelijke uitspraken.

Welke trainer maakte van u een betere speler?

“Een trainer kan een speler toch niet beter maken? Ik probeer uit een voetballer te halen wat erin zit, dát is mijn benadering. Via overleg en trainingsvormen, al dan niet aangepast aan het individu, tracht ik ervoor te zorgen dat een speler zich goed voelt, om zo het maximum uit hem te puren.”

“Je moet inzicht krijgen in het brede gamma van factoren die daarbij een rol kunnen spelen. Ik ben op dat vlak begaan met mijn spelers. Vaak leverde een club grote inspanningen om een jongen te halen.”

“Dat betekent dat je als trainer omgaat met een vorm van kapitaal. Met geld ben je zorgzaam. Anderzijds moet je ook niet te diep spitten. Voetbal blijft voetbal, dat is een simpel spel. Het moeilijke is: het simpel houden.”

Er wordt vaak gezegd dat een trainer spelers beter maakt.

“Als jij met links niet kunt trappen, zal ik je met die voet nooit twintig goede centers zien geven. Dat bestaat niet. Maar we kunnen er via een positiewissel voor zorgen dat je altijd bij je rechtervoet uitkomt, waarmee je wél goede voorzetten geeft.”

“De creativiteit, organisatie en duelkracht die in iemand zitten, verander je ook niet. Maar als een jongen sterk is in de duels en het net daarvan moet hebben, moet je er wel voor zorgen hij vaak in duel kan of moet gaan. Zo laat je hem meer tot zijn recht komen. Maar hem beter maken, nee … Ik kan spelers wel beter laten samenspelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier