De Roover: ‘Het kan alleen maar beter gaan’

© IMAGEGLOBE

Rechtsachter Sepp De Roover wordt door Lokeren voor één jaar uitgeleend aan NAC Breda. Hij had nochtans een goede voorbereiding achter de rug bij de Waaslanders.

Zo leek het erop dat Sepp De Roover (27) alsnog zijn kans zou krijgen en pakken bij Lokeren. Sinds hij in 2010 overkwam van Groningen was hem daar nog niet veel speelgelegenheid gegund.

Maar ondanks gunstige voortekenen in de aanloop naar dit seizoen, verkoos De Roover een vertrek (of moeten we zeggen: terugkeer?) naar Nederland.

Waarom? “Omdat trainer John Karelse sterk in me gelooft, want zowel hij als de club was enthousiast toen ik er ging testen”, zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Als voetballer wil je op het veld staan. Voor Lokeren vormde een verkoop geen optie. Bij een goed seizoen in Nederland kan mijn marktwaarde nog opgevijzeld worden. Het kan alleen maar beter met me gaan.”

“Ik verkeerde in een vreemde situatie: tijdens de supercup tegen Anderlecht werd ik teruggeroepen uit Breda om op de bank te zitten, voor de eerste competitiewedstrijd bij Beerschot viel ik af als negentiende man. Ik ben nog altijd overtuigd van mijn eigen kwaliteiten als opkomende flankverdediger, maar bij Lokeren sommige mensen blijkbaar niet. Wie? Dat moet je zelf maar uitvissen.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier