De vloek van de cover

Rust er een vloek op de cover van het Britse mannenblad GQ? Het lijkt er wel op. Drie van vier op de cover verschenen voetballers lijken nu één voor één uit te vallen voor het komende WK in Zuid-Afrika.

Rio Ferdinand, Didier Drogba, Cesc Fabregas, Cristiano Ronaldo en Fabio Capello. Zij verschenen de laatste tijd allemaal op de cover van het Britse mannenblad GQ. Nu sijpelen er de voorbije dagen onophoudelijk afzeggingen of onzekerheden binnen voor het WK in Zuid-Afrika. En laat nu net drie van de vijf vernoemde sportmensen bij die afzeggingen of onzekerheden horen.

De Engelse aanvoerder Ferdinand liep vorige week een knieblessure op tijdens een training en moest definitief afzeggen voor het WK. De Ivoriaanse superspits Drogba brak vorige week dan weer zijn arm in de oefenwedstrijd tegen Japan. Hoewel hij het begin van het WK zeker zal missen, blijft de deur nog op een kier staan voor de rest van het WK. Fabregas is momenteel nog geblesseerd, maar de Spaanse ploegdokters hebben er een goed oog op.

Zo blijven enkel nog Ronaldo en Capello over van de vijf op de cover verschenen sportmensen. Dat de Engelse bondscoach zou uitvallen voor het WK, lijkt zeer onwaarschijnlijk. Rest enkel nog Ronaldo, de sterspeler van de Portugese nationale ploeg.

Nog een goede week en we weten of de vloek nu al dan niet waarheid is geworden. Dan speelt Portugal namelijk zijn eerste match in groep G tegen Ivoorkust, dat andere slachtoffer van ‘de vloek’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier