De volledige kalender van het seizoen 2011-2012

© Belga

De kalender van het seizoen 2011-2012 is woensdag voorgesteld. Nieuwkomer Oud-Heverlee Leuven opent op vrijdag 29 juli op eigen veld de competitie tegen Anderlecht.

Oud-Heverlee Leuven en Bergen, de twee nieuwkomers in eerste klasse, krijgen op de eerste speeldag van de nieuwe voetbalcompetitie op eigen veld meteen twee toppers voorgeschoteld: respectievelijk Anderlecht en Standard.

De kalender van het seizoen 2011-2012 is woensdag voorgesteld. Oud-Heverlee Leuven – Anderlecht is op vrijdag 29 juli de openingwedstrijd van de competitie.

Het vernieuwde K Beerschot AC moet meteen op bezoek bij landskampioen Racing Genk. De nieuwe transfers van Club Brugge kunnen voor het eerst tonen wat ze waard zijn tegen Westerlo, AA Gent opent tegen Cercle Brugge. Lokeren – Zulte Waregem, Kortrijk – Lierse en KV Mechelen – Sint-Truiden vervolledigen de eerste speeldag.

Op de derde speeldag, het weekend van 13 augustus, wacht AA Gent en Standard een eerste echte test met een onderling duel in het Jules Ottenstadion, de eerste topper van de nieuwe competitie.

De tiende speeldag, in het weekend van 15 oktober, kunnen voetballiefhebbers alvast met rood aankruisen: dan ontvangt Anderlecht Standard en krijgt Club Brugge AA Gent over de vloer.

Het einde van de competitie, de laatste speeldag voor de play-offs, is voorzien voor het weekend van 21 maart 2002. (Belga/KVDA) Bekijk alle speeldagen (pdf):

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier