De ‘warme handjes’ van Roberto Carlos: waarom balletje terug in bokaal tijdens loting Champions League?

Roberto Carlos © Belga Image

Opvallend moment tijdens de loting voor de poulefase van de Champions League: op de tv-beelden was te zien hoe het Braziliaanse voetbalicoon Roberto Carlos een balletje uit de bokaal haalde, om vervolgens het er weer in te leggen en een ander eruit te halen. Op de sociale media werd meteen moord en brand geschreeuwd dat de loting gemanipuleerd is.

De complottheorieën worden gevoed doordat competitiedirecteur Giorgio Marchetti van de UEFA aan Roberto Carlos vroeg of hij warme handen had – manos calientes. Een verwijzing naar de geruchten over warme en koude ballen om lotingen te manipuleren?

De ploeg die gelegenheidsassistent Roberto Carlos uiteindelijk uit bokaal 4 plukte, om onder te brengen in groep A als tegenstander van het Engelse Arsenal, het Franse PSG en het Zwitserse FC Bazel, was Ludogorets uit Bulgarije. Welke ploeg in het eerste balletje zat dat hij uit de kom haalde, is uiteraard niet bekend.

Toch lijkt er geen sprake van manipulatie. Wellicht wilde Marchetti er met zijn (pijnlijk) grapje immers op wijzen dat Roberto Carlos de ballen eerst had moeten husselen.

Maar oordeel vooral zelf:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier