“De Winter moet stoppen met leugens vertellen”

© Yorick Jansens/Belga

Yves De Winter is bij Westerlo op de bank beland en dat zint de doelman niet. De Winter, zo liet hij zaterdag in Gazet van Antwerpen optekenen, wil de club verlaten. Clubmanager Herman Wijnants is ‘not amused’ met de uitlatingen.

Yves De Winter is bij Westerlo op de bank beland en dat zint de doelman niet. De Winter, zo liet hij zaterdag in Gazet van Antwerpen optekenen, wil de club verlaten. Clubmanager Herman Wijnants is ‘not amused’ met de uitlatingen. “De Winter wil elk jaar weg, maar er meldde zich nog nooit iemand. Hij moet stoppen met leugens vertellen,” zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. Waar Wijnants op doelt, is De Winters verwijt dat Westerlo met 1 miljoen euro te veel vroeg aan Heerenveen, toen die Nederlandse club vorig seizoen interesse toonde.

“Wij hadden een overeenkomst met Heerenveen,” zegt Wijnants, “financieel was het in orde én zij waren bereid om Kenny Steppe aan ons te geven. Maar ze vroegen een week bedenktijd en in die week is er veel gebeurd: die keeper van Kopenhagen (Kevin Stuhr Ellegaard, nvdr) die ze op proef hadden, keept ineens beter dan De Winter en ondertussen was Steppe, die geblesseerd was, genezen.”

In vorige seizoenen placht Jan Ceulemans in onderling overleg Bart Deelkens al eens speelkansen te geven, op het eind, als er niet meer om een prijs of tegen de degradatie werd gespeeld. Nu is de situatie anders.

Een nekblessure hield De Winter aanvankelijk uit de ploeg van Westerlo. Daarom stond Bart Deelkens tegen Anderlecht in doel. Groot was echter de verrassing toen De Winter, die voor de beker tegen Lierse zijn plaats weer had ingenomen, in de competitie op Cercle Brugge door Jan Ceulemans alsnog op de bank werd gelaten. Hij haalde zijn niveau niet, aldus de trainer.

Zit Westerlo ondertussen met een keepersprobleem? Het heeft in elk geval een ontevreden doelman die weg wil, maar aan marktwaarde verliest omdat hij niet speelt.

“Een transfer kan je alleen afdwingen met prestaties op het veld, niet met je mond”, zegt Wijnants. “Als je één keer naast de ploeg valt en je laat al meteen horen dat je weg wil, dan moet je eerst eens naar jezelf kijken. Het gaat mij om de mentaliteit of denk je dat dat voor een ploeg die hem zou willen zo plezant is om te zien? Hij devalueert zo zelf zijn marktwaarde.”

Vandaag, maandag, zal Wijnants De Winter deze les spellen.

(RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier