Defour opnieuw gelinkt aan Liverpool

© reuters

Sinds de overname door NESV schijnt voor Liverpool de zon weer achter financiële donderwolken. Die nieuwe Amerikaanse eigenaars willen investeren in de club en daarbij valt opnieuw de naam van de 22-jarige Steven Defour.

Defours manager Paul Stefani bevestigt het nieuws, zo meldt de Standaard. Roy Hodgson, de manager van Liverpool, heeft grote belangstelling voor Defour en de club zou bereid zijn 11,5 miljoen euro op tafel te leggen. Liverpool toonde eerder al belangstelling, evenals verschillende andere topclubs. De interesse nam echter af toen Defour dit voorjaar een blessure kreeg aan zijn voet. Defour zelf zegt grote ambitie te hebben om binnenkort internationaal te gaan.

Toch klinken er ook kritische geluiden over de transferkansen van de middenvelder. Volgens kenners is Liverpool op dit moment vooral op zoek naar een aanvaller. De transfer lijkt bovendien af te hangen van het lot van Roy Hodgson. Nu Liverpool verloren heeft tegen Everton is het niet onwaarschijnlijk dat hij zijn job kwijtspeelt.

Ook aartsrivaal Manchester liet zijn interesse al blijken. Manager Sir Alex Ferguson stuurde Defour in oktober een brief om hem beterschap te wensen met zijn blessure. Hij zei hierin dat hij hoopt dat Defour mentaal goed door deze periode komt en dat hij hem van dichtbij zal volgen wanneer hij zijn comeback maakt.

Welke ploeg de speler uiteindelijk binnenhaalt, zal pas duidelijk worden als in januari de transfermarkt terug opent. Defour verlengde onlangs zijn contract bij Standard tot 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier