Degradatie dichtbij voor AEK Athene na sanctie (video)

Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

AEK Athene dreigt voor de eerste keer in zijn 89-jarige clubgeschiedenis te degraderen uit de Griekse Superliga als gevolg van een sanctie wegens rellen tegen Panthrakikos.

AEK Athene dreigt voor de eerste keer in zijn 89-jarige clubgeschiedenis te degraderen uit de Griekse Superliga na een sanctie wegens de rellen in het duel tegen Panthrakikos.

De disciplinaire commissie van de Griekse Superliga heeft de wedstrijd AEK Athene – Panthrakikos (0-1) van vorig weekend omgezet in een 0-3. Bovendien verliest AEK, voorlaatste in de stand, drie punten en moet het volgend seizoen beginnen met -2.

Na de puntenaftrek staan de Atheners op één speeldag van het einde op vijf punten van een plaats die geen degradatie oplevert, maar AEK gaat wel in beroep tegen de beslissing. Als dat beroep niets oplevert, is de degradatie een feit.

Rellen

De match van zondag tegen degradatieconcurrent Panthrakikos werd in de 87e minuut door de scheidsrechter onderbroken, bij 0-1 voor Panthrakikos, omdat in het Atheense Olympiastadion honderden AEK-hooligans het veld bestormden. Trainers en spelers vluchtten naar de kleedkamers. Bekijk de beelden:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier