© AFP

Wie is erbij, wie zijn de vedetten?

VEDETTEN Nicklas Bendtner (23 jaar)

De bekendste naam bij de Denen. Speelde dit seizoen op huurbasis bij Sunderland, maar is nog eigendom van Arsenal. Spuit voorlopig mist over zijn toekomstige ploeg. Het Turkse Besiktas liet al weten de 1.94 meter grote targetspits graag te willen inlijven. Speelde ondanks zijn jonge leeftijd al meer dan dertig interlands. Scoorde drie maal in de kwalificatiecampagne voor Euro 2012. Heeft nog geen EK-ervaring.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 0 (0)

WK: 3 (1)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dennis Rommedahl (33 jaar)

De ouderdomsdeken van de ploeg. Keerde dit seizoen terug naar zijn vaderland waar hij een contract tekende bij Brøndby IF. Kwam in Nederland zowel voor Ajax als PSV uit. Draait sinds 2000 mee in het Deense nationale elftal en heeft 104 interlands achter zijn naam staan.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 4 (0)

WK: 7 (2)

TOTAAL: 11 (2)

Christian Eriksen (20 jaar) Het Deense wonderkind werd de jongste doelpuntenmaker ooit in de nationale ploeg, hij was toen 19 jaar en 110 dagen oud. De aanvallende middenvelder van Ajax was twee jaar geleden nog de jongste speler op het WK in Zuid-Afrika. Staat nadrukkelijk in de belangstelling van Europese topclubs.

Aantal wedstrijden en (doelpunten) op EK en WK

EK: 0 (0)

WK: 2 (0)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier